• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Nieuws/activiteiten

U bent hier: home › Nieuws/activiteiten
24/1/2018

Lesbrief Kieswet 100 jaar


In 1917 is het algemeen kiesrecht in Nederland ingevoerd. Een lesbrief hierover vindt u hier. Oud Soetermeer maakt ook een uitgebreide publicatie over dit onderwerp.Lees verder »
 
24/1/2018

Expositie 100 jaar kiezen in Zoetermeer


In het Stadhuis-Forum is vanaf 26 januari de door Oud Soetermeer gemaakte expositie "100 jaar kiezen in Zoetermeer" te zien. De gelijknamige publicatie over de geschiedenis van het kiesrecht en de politiek in Zoetermeer is zo lang de voorraad strekt daar gratis verkrijgbaar.Neem de gelegenheid waar om ook de gebrandschilderde ramen in het stadhuiis... Lees verder »
 
20/1/2018

Expositie Winter in Zoetermeer


Fraaie winterfoto's van toen en nu zijn te bezichtigen aan de Dorpsstraat 132.Lees verder »
 
05/9/2017

Historisch informatiebord Broekweg


Wethouder Margreet van Driel onthulde 9 september 14.30 uur aan de Broekwegschouw een historisch informatiebord over de oudste weg van Zoetermeer, de Broekweg, én de naastgelegen Buurttuin.Duizend jaar geleden vestigden zich hier de eerste Zoetermeerders. Ze ontgonnen het land door sloten in het moeras te graven richting de riviertjes die ... Lees verder »
 
04/9/2017

Open Monumentendag 9 september


De jaarlijkse Open Monumentendag had 9 september als thema “Boeren, Burgers en Buitenlui”. Het is de oproep van de stads- of dorpsomroeper, waarbij hij de aandacht probeert te trekken van het publiek. In een tijd van analfabetisme en geruchten was hij de betrouwbare bron voor mededelingen van de lokale overheid.Wie zijn deze boeren, b... Lees verder »