• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Nieuws/activiteiten

U bent hier: home › Nieuws/activiteiten
05/3/2019

Tentoonstelling Historische linten


De Voorweg en de Zegwaartseweg behoren tot de oudste wegen van Zoetermeer en zijn daarmee van grote historische waarde voor onze stad. Ze vormen “linten” – wegen met lintbebouwing - die een beeld geven van de sfeer en geschiedenis van het agrarische dorp dat Zoetermeer ooit was. Het zijn nu geliefde woongebieden en recreatieroutes... Lees verder »
 
30/1/2019

Webshop tijdelijk buiten werking


Helaas werkt bestellen via de webshop tijdelijk niet vanwege een technisch mankement. Wilt u een publicatie bestellen, stuur dan een mail naar info@oudsoetermeer.nl met opgave van het afleveradres, dan sturen wij het gevraagde op.Lees verder »
 
28/11/2018

Tentoonstelling "The Young Ones, Ónze jaren zestig in Zoetermeer"


22 september opende René van Kooten de tentoonstelling "The Young Ones, Ónze jaren zestig in Zoetermeer" aan de Dorpsstraat 132. U wordt meegenomen naar de Zoetermeerse jeugd in de Magische Jaren Zestig. Foto's, documenten, voorwerpen, LP's, radio's en veel meer uit die tijd brengen de bezoekers terug in de tijd en maken de zestiger j... Lees verder »
 
30/8/2018

Historisch Festival 28-30 september


Opstand!  De Slag bij Zoetermeer in 1574 staat centraal tijdens het Historisch Festival eind september. Op de Grote Dobbe zijn spectaculaire theatervoorstellingen te zien, maar niet voordat de bezoekers eerst aan lange tafels van een Geuzendiner hebben genoten.Op en rond het Dobbe-eiland is een kampement opgericht met ambachten en oude... Lees verder »
 
01/5/2018

Voorzitter gezocht


Onze voorzitter treedt in november 2018 af vanwege het aflopen van zijn statutaire termijn. De vereniging zoekt een opvolger! Het profiel en nadere informatie vindt u op de pagina Over ons.Lees verder »