• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Historisch Festival 28-30 september

Opstand!

  De Slag bij Zoetermeer in 1574 staat centraal tijdens het Historisch Festival eind september. Op de Grote Dobbe zijn spectaculaire theatervoorstellingen te zien, maar niet voordat de bezoekers eerst aan lange tafels van een Geuzendiner hebben genoten.

Op en rond het Dobbe-eiland is een kampement opgericht met ambachten en oude muziek. De Markt is in tweeën gedeeld: aan de ene kant worden ridderspelen gehouden, tegen het voormalige stadhuis zijn tenten en kramen ingericht waarbij onder meer Oud Soetermeer en het Stadsarchief een plek krijgen. Zij zullen bijvoorbeeld informatie verschaffen over de geuzen en het leven rondom 1574 middels pop-up-lezingen, film, replica’s van archiefstukken, en verhalen over hele oude families.

Tijd: vrijdagavond 28 september tot zondagmiddag 30 september. Oud Soetermeer en Stadsarchief alleen op zaterdag tussen 12.00 en 18.00 uur! In de voorafgaande week zijn er op scholen ook educatieve activiteiten en staan tevens het Stadshart en de Dorpsstraat in het teken van het Historisch Festival.

www.historischzoetermeer.nl«Terug