• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Jan van der Spekprijs voor erfgoed- stem mee!

Zaterdag 18 mei a.s vindt de Oldtimerdag in de Dorpsstraat in Zoetermeer plaats. Het Historisch Genootschap zet op Dorpsstraat 132 zijn deuren open om u tussen al dat rijdende moois op wielen ook even een blik te gunnen op het onroerende moois dat Zoetermeer kent. Zo loopt u tevens in de Dorpsstraat dat een beschermd stadsgezicht is, met de kerken en panden van cultuur-historische waarde.

Wie wordt de winnaar van de Jan van der Spekprijs?

Elke twee jaar bepaalt het HGOS wie of welke organisatie winnaar is van de Jan van der Spekprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingespannen om cultuur-historisch erfgoed in Zoetermeer te behouden, te renoveren of te herbouwen.

De genomineerden zijn:

· Pand en interieur Dorpsstraat 95

· Opnieuw ingerichte R.K. begraafplaats achter de Nicolaaskerk, Dorpsstraat 24

· Hoeve Ottelinenburch, Voorweg 163

Stemmen

Wij willen graag weten welk opgeknapt pand of locatie uw voorkeur heeft. Op een stembiljet met foto's van de panden (hoe het was en hoe het nu is) kunt u uw voorkeur aangeven. Het HGOS neemt in Dorpsstraat 132 graag uw stem in ontvangst.

De uitslag van de stemming betrekken we bij de uiteindelijke keuze van de winnaar. De prijs bestaat uit een toepasselijk kunstvoorwerp. De winnaar zal via de plaatselijke media bekend worden gemaakt. Heeft u vragen of suggesties, dan kunt u die sturen aan info@oudsoetermeer.nl

En u bent ook welkom in ons prachtige pand aan de Dorpsstraat 132 waar veel informatie, kaarten en foto’s beschikbaar zijn over de geschiedenis van Zoetermeer. Tot zaterdag 18 mei!«Terug