• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Monumentendag 14 september

Op zoek naar Plekken van Plezier  

De jaarlijkse Open Monumentendag staat weer voor de deur. Veel mensen denken dat het alleen officiële monumenten betreft, doch die zaterdag gaat het altijd over bijzondere plekken in de stad: speciale gebouwen, wateren, gezichten, structuren en soms hele of delen van wijken. Dit jaar gaat het om Plekken van Plezier, ofwel plekken die ons Zoetermeerders plezier geven. Denk aan het Wilhelminapark, Molen de Hoop en kinderboerderij Het Buitenbeest.

De opening vindt zaterdagochtend 14 september plaats in perenboomgaard Hof van Seghwaert aan de Zegwaartseweg/Gaardedreef. Wethouder R. Paalvast onthult dan een historisch informatiebord en er is heerlijke perensap verkrijgbaar. Vanaf 11.00 uur zijn er vele plekken van plezier toegankelijk. De vier oudste kerken in het Dorp en de Vredekerk langs de Europaweg tonen hun bijzondere interieurs, organisten spelen met plezier, kleine expo’s hebben het algemene thema als uitgangspunt. Vanaf de Nicolaaskerk zijn op gezette tijden rondwandelingen tussen het gerenoveerde kerkhof aldaar en het Wilhelminapark. De ruim honderd jaar oude Kunst en Vriendschap speelt op het oude schoolplein voor Dorpsstraat 114 met secties slagwerk, big band en fanfare.

Oud Soetermeer richt zich in haar pand Dorpsstraat 132 tevens op Plekken van Plezier. Met een expositie wordt het rijke verenigingsleven van Zoetermeer belicht. Ook in de Olympus, nu vooral bekend als de Ballenbak aan de Voorweg, heeft Oud Soetermeer een expositie met films ingericht over de vermaarde koepel waar onder meer turnkampioenschappen zijn gehouden.

Voor het volledige programma Plekken van Plezier zie de publicatie en www.openmonumentendag.nl.

Afbeelding«Terug