• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Parenteel Bos

De Parenteel met alle nakomelingen van Mathijs Jansz Bos en Cornelia Gerrits, die aan het einde van de 16e eeuw in Utrecht en Harmelen verbleven is verschenen. Hun drie zoons Jan, Mathijs en Gerrit gaven de naam Bos (toen nog Bosch) door. Vooral Jan Mathijsz Bos, die in 1644 in Utrecht overleed, kreeg een omvangrijk nageslacht. De afstammelingen zijn voor zover mogelijk uitgewerkt tot aan het begin van de 21e eeuw. Deze parenteel bevat ca. 8000 namen, waarvan ca. 1000 naamdragers Bos. De tweede parenteel op de DVD betreft de afstammelingen van Dirck Leendertsz Bos uit de omgeving van Nieuwerkerk aan de IJssel, die vanaf eind 17e eeuw een kleinere familie Bos vormen.
Aert Jansz Bos was rond 1700 de stamvader van de Zoetermeerse Bossen en niet te vergeten van families zoals bijvoorbeeld Dogterom, Krijgsman, Paul, Sonneveld, Van Dorp en vele anderen.
De genealogische gegevens en scans van foto's, akten en drukwerk zijn op een CD opgenomen met tekstboekje. Bestellen!


«Terug