• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Stadsgeschiedenis

U bent hier: home › Stadsgeschiedenis

Geschiedenis in een notendop
Enkele meer of minder uitgebreide hoofdstukken geven een beeld van de geschiedenis van Zoetermeer en Zegwaart, vanaf de stichting van de eerste nederzetting voor het jaar 1000 tot in de 20e eeuw. Klik op de links aan de zijkant van deze pagina, ook voor de inwoneraantallen.

Op de website Zoetermeermijnstad staat een overzichtelijke TIJDLIJN met ruim 50 verhalen over de geschiedenis van Zoetermeer. Ook is daar informatie te vinden over de meer dan 100 monumenten in onze stad. Deze monumenten zijn ook op de kaart gezet.

Sacha van Vlaardingen schrijft korte toegankelijke artikelen over de Zoetermeerse historie.

Zelf aan de slag

Rechts op deze pagina staat een LESBRIEF over de Tweede Wereldoorlog en Zoetermeer. Ook over de geschiedenis van de Kieswet en de politiek sinds 1917 is er een LESBRIEF.

Gebruik onze bronbewerkingen op www.allezoetermeerders.nl om zelf onderzoek te doen. Bronbewerkingen zijn digitale weergaven van teksten in archieven, vaak alfabetisch (indexen) of logisch gerangschikt. De archieven zelf berusten in de meeste gevallen in het Stadsarchief Zoetermeer, waar ze op afspraak kunnen worden geraadpleegd.

 
 

Stadsgeschiedenis

Documenten

inwoneraantallen_zoetermeer.docinwoneraantallen 1470-2020

Size: 89.5 Kb
Download
lesbrief_2e_wereldoorlog.pdflesbrief Tweede Wereldoorlog

Size: 2.37 Mb
Download
lesbrief_kieswet_100_jaar.pdflesbrief kieswet 100 jaar

Size: 1.46 Mb
Download