• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Fotocollectie

U bent hier: home › Fotocollectie
Het Historisch Genootschap Oud Soetermeer beschikt over een zeer grote collectie historische foto's, prenten, tekeningen en kaarten van Zoetermeer en Zoetermeerders uit de periode vanaf 1860. De nadruk ligt op straten en gebouwen, portretten en verenigingen en bedrijven. De collectie omvat ruim 25.000 afbeeldingen. Nagenoeg alle foto's, kaarten en prenten zijn via de Beeldbank Zoetermeer raadpleegbaar (auteursrechtelijke beperkingen uitgezonderd). Daar vindt u ook de foto's van het Stadsarchief Zoetermeer.

Heeft u oude foto's van Zoetermeer die u wilt afstaan (origineel of reproductie), dan nemen wij die graag op in onze collectie.
  • Voor meer informatie, vragen, commentaar of het opsturen van digitale foto's kunt u e-mailen naar info@oudsoetermeer.nl.
  • Het NIOD toont op zijn beeldbank foto's van de Tweede Wereldoorlog, onder andere van Zoetermeer.
  • De facebookpagina "Zoetermeer die goeie ouwe tijd" bevat ook veel fotomateriaal.
 
 

Afbeeldingen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding