• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Dorpsstraat 180 (Spar)

U bent hier: home › Archeologie › Dorpsstraat 180 (Spar)
Op het terrein waar tot 2000 de Sparwinkel in de Dorpsstraat stond, zijn twee bodemonderzoeken verricht. Het eerste vond plaats op het meest oostelijke deel van het terrein. Daar is slechts een waterput uit vermoedelijk de 18e eeuw aangetroffen.
In het midden van het terrein kwamen funderingen van huizen, wederom een put en een houten constructie aan het licht, die tijdens de opgraving "de scheepshelling" werd genoemd maar waarvan de functie nog onduidelijk is. Ook werd een grote afvalkuil ontdekt met daarin door de middeleeuwse bewoners afgedankt aardewerk en heel veel leerresten. Het materiaal dateert uit de 15e eeuw. Opvallend zijn het grote aantal weggegooide koekepannen en een goed bewaard gebleven leren heuptasje.
 
 

Afbeeldingen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
 

Archeologie