• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Dorpsstraat 136-140

U bent hier: home › Archeologie › Dorpsstraat 136-140
Drie panden aan de Dorpsstraat stonden op de nominatie om te worden gesloopt. Terwijl de eigenaar in afwachting was van de sloopvergunning werd er op het achterterrein een proefsleuf uitgezet. Van de vorderingen werd de eerste drie dagen een uitgebreide fotoreportage gemaakt. De resultaten van het vooronderzoek zijn dat er op dit terrein zeker vanaf de 15e eeuw bewoning moet zijn geweest. De panden zijn in juni 2000 helaas daadwerkelijk gesloopt. Nader archeologisch onderzoek vond in de zomer van 2000 plaats.

Op de plaats van de gesloopte panden werden de fundamenten van meerdere voorgangers gevonden. De oudste hiervan stamden uit de 15e eeuw. Behalve fundamenten zijn ook diverse vloerniveaus en haardplaatsen teruggevonden en natuurlijk ook de nodige scherven. De vondsten worden op dit moment verder uitgewerkt in de werkruimten van de Archeologische Werkgroep in 't Oude Huis. Resultaten zullen onder andere op deze plaats worden gemeld zodra deze beschikbaar zijn.
 
 

Afbeeldingen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
 

Archeologie