• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Films

U bent hier: home › Films
De Filmwerkgroep heeft als doel de verwerving, het behoud, het toegankelijk maken en vertonen van bewegend beeld- en geluidsmateriaal met betrekking tot (de geschiedenis van) Zoetermeer

Ouder beeld- en geluidsmateriaal is relatief zeldzaam. Het zal dus vaak in aanmerking komen om te worden bewaard. Criterium is altijd: draagt het bij aan de kennis van de geschiedenis van Zoetermeer?

De werkgroep slaat al het beeld- en geluidsmateriaal digitaal op en beschrijft de inhoud van de films. Ook wordt gestreefd naar uitbreiding van het filmbezit door oud materiaal te verzamelen maar ook door het geven van opdrachten voor het op film vastleggen van bijzondere evenementen en zaken die wellicht gaan verdwijnen. Bovendien realiseert de werkgroep filmvoorstellingen in samenwerking met andere publieksactiviteiten van Oud Soetermeer.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen.