• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Nieuws/activiteiten

U bent hier: home › Nieuws/activiteiten
28/5/2022

Expositie oost west, thuis best!


Acht Zoetermeerders zijn geportretteerd. Ze wonen al hun hele leven in hetzelfde (ouderlijk) huis. Hun verhalen vertellen de geschiedenis van Zoetermeer met het eigen levensverhaal daarin.De expositie is een studieproject van de Zoetermeerse fotografe Faredèh Ladrak en zij combineert foto's met de historie van haar stad. Bij de expo versch... Lees verder »
 
27/5/2022

Nieuwsflits verschenen


Het laatste nieuws vindt u in onze Nieuwsflits!Lees verder »
 
23/4/2022

Tentoonstelling Vreemde kostgangers, de Tweede Wereldoorlog en Jozef Rzemieniecki


Voor, tijdens en kort na de Tweede Wereldoorlog kreeg Zoetermeer te maken met mensen van elders: de mobilisatie, de Duitsers, evacué's, etenzoekers en geallieerde vliegeniers. In 1947 vestigt Jozef Rzemieniecki zich in het dorp. Geboren in de buurt van Lviv, nu Oekraïne, heeft hij als Poolse soldaat de oorlog van erg dichtbij meegemaakt... Lees verder »
 
21/4/2022

Bijna 40 boeken digitaal


De uitgaven die Oud Soetermeer sinds 1989 heeft gepubliceerd, zijn nu ook digitaal beschikbaar. Bijna 40 boeken plus honderden krantenpagina's uit onze collectie zijn gratis te downloaden en doorzoeken. Ons blad 't Seghen Waert 1982-2020 was al eerder gescand.Lees verder »
 
08/3/2022

Tentoonstelling Hoogbouw in Zoetermeer


Vanaf 26 februari loopt de tentoonstelling over hoogbouw, die vanaf 1962 werd bedacht en in 1972 alweer – voor de eerstkomende tien jaar - beëindigd. Hoe ging dat in zijn werk, die snelle verandering van hoogbouw als icoon van de moderne stad tot toonbeeld van onleefbare architectuur en stedenbouw?In de tentoonstelling volgen we de o... Lees verder »