• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Nieuws/activiteiten

U bent hier: home › Nieuws/activiteiten
11/5/2019

Tentoonstelling Jolly Duck


Op 22 februari 1945 crashte een viermotorige Liberator B24H bommenwerper vlak bij de boerderij van Tinus en Neeltje Janson bij de Noord Aachse Vliet. Veel Zoetermeerders hoorden het vliegtuig en ook dat er problemen waren. Alle negen bemanningsleden overleefden de harde landing. Eén van hen was John McCormick. Met hulp van het verzet ontkwam... Lees verder »
 
10/5/2019

John McCormick in 3D


De huidige tentoonstelling over John McCormick en de Tweede Wereldoorlog is door het Zoetermeerse Ardito Fotografie in 3D gezet.Kijk op: http://www.ardito.eu/3d-model/hgos-jollyduck/fullscreenAls je de expo nog in het echt wilt bekijken: maandagavond en wo-, vr- en za-middag in Dorpsstraat 132 bij Oud Soetermeer. Lees verder »
 
28/11/2018

Tentoonstelling "The Young Ones, Ónze jaren zestig in Zoetermeer"


22 september opende René van Kooten de tentoonstelling "The Young Ones, Ónze jaren zestig in Zoetermeer" aan de Dorpsstraat 132. U wordt meegenomen naar de Zoetermeerse jeugd in de Magische Jaren Zestig. Foto's, documenten, voorwerpen, LP's, radio's en veel meer uit die tijd brengen de bezoekers terug in de tijd en maken de zestiger j... Lees verder »
 
30/8/2018

Historisch Festival 28-30 september


Opstand!  De Slag bij Zoetermeer in 1574 staat centraal tijdens het Historisch Festival eind september. Op de Grote Dobbe zijn spectaculaire theatervoorstellingen te zien, maar niet voordat de bezoekers eerst aan lange tafels van een Geuzendiner hebben genoten.Op en rond het Dobbe-eiland is een kampement opgericht met ambachten en oude... Lees verder »
 
01/5/2018

Voorzitter gezocht


Onze voorzitter treedt in november 2018 af vanwege het aflopen van zijn statutaire termijn. De vereniging zoekt een opvolger! Het profiel en nadere informatie vindt u op de pagina Over ons.Lees verder »