• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Nieuws/activiteiten

U bent hier: home › Nieuws/activiteiten
28/10/2022

Tentoonstelling Oude Dorp 1945-1962


Zoetermeer groeide in deze periode van 6.000 naar 10.000 inwoners. Al deze nieuwe mensen kwamen te wonen in het Dorp, tussen de Rijksweg en de Dorpsstraat-Schinkelweg. De tentoonstelling laat de ontwikkeling zien van de Schildersbuurt, Oranjebuurt, Zeeheldenbuurt en het Verzetsheldenbuurtje. Nog te zien tot eind 2022!Lees verder »
 
29/9/2022

Nieuwsflits verschenen


Het laatste nieuws vindt u in onze Nieuwsflits!Lees verder »
 
02/9/2022

Open Monumentendag 10 september


Het wordt weer een geweldige dag met veel bezienswaardigheden! Bekijk het programma en het boekje met achtergrondinformatie.Lees verder »
 
04/7/2022

Tentoonstelling Zoetermeerlijn De Sprinter


In het kader van ’Zoetermeer 60 jaar New Town’ organiseert Oud Soetermeer een tentoonstelling over de ‘Zoetermeerlijn’ en de ‘Sprinter’.In 1972 start na een lange voorbereiding officieel de bouw van de Zoetermeerlijn. De Nederlandse Spoorwegen (NS) exploiteren deze spoorlijn van 1977 tot 2006. Deze nieuwe spoor... Lees verder »
 
28/5/2022

Expositie oost west, thuis best!


Acht Zoetermeerders zijn geportretteerd. Ze wonen al hun hele leven in hetzelfde (ouderlijk) huis. Hun verhalen vertellen de geschiedenis van Zoetermeer met het eigen levensverhaal daarin.De expositie is een studieproject van de Zoetermeerse fotografe Faredèh Ladrak en zij combineert foto's met de historie van haar stad. Bij de expo versch... Lees verder »