• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Nieuws/activiteiten

U bent hier: home › Nieuws/activiteiten
04/7/2019

Kleine Zoetermeerse Geschiedenissen


Nieuw geschiedenisboek! Veel Zoetermeerders weten niet dat hun stad al 1000 jaar oud is. De nieuwe stad, waaraan ook al weer vijftig jaar wordt gebouwd, is verrezen rondom een zeer oude  kern. Al die historie geeft de stad haar eigen identiteit. Die is nu in vijftig verhalen gebundeld in het boek Kleine Zoetermeerse Geschiedenissen.Burgemees... Lees verder »
 
10/5/2019

John McCormick in 3D


De tentoonstelling over John McCormick en de Tweede Wereldoorlog was een succes en is door het Zoetermeerse Ardito Fotografie in 3D gezet.Kijk op: http://www.ardito.eu/3d-model/hgos-jollyduck/fullscreenLees verder »
 
09/5/2019

Tentoonstelling Jolly Duck


Op 22 februari 1945 crashte een viermotorige Liberator B24H bommenwerper vlak bij de boerderij van Tinus en Neeltje Janson bij de Noord Aachse Vliet. Veel Zoetermeerders hoorden het vliegtuig en ook dat er problemen waren. Alle negen bemanningsleden overleefden de harde landing. Eén van hen was John McCormick. Met hulp van het verzet ontkwam... Lees verder »
 
28/11/2018

Tentoonstelling "The Young Ones, Ónze jaren zestig in Zoetermeer"


22 september opende René van Kooten de tentoonstelling "The Young Ones, Ónze jaren zestig in Zoetermeer" aan de Dorpsstraat 132. U wordt meegenomen naar de Zoetermeerse jeugd in de Magische Jaren Zestig. Foto's, documenten, voorwerpen, LP's, radio's en veel meer uit die tijd brengen de bezoekers terug in de tijd en maken de zestiger j... Lees verder »
 
30/8/2018

Historisch Festival 28-30 september


Opstand!  De Slag bij Zoetermeer in 1574 staat centraal tijdens het Historisch Festival eind september. Op de Grote Dobbe zijn spectaculaire theatervoorstellingen te zien, maar niet voordat de bezoekers eerst aan lange tafels van een Geuzendiner hebben genoten.Op en rond het Dobbe-eiland is een kampement opgericht met ambachten en oude... Lees verder »