• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Historische tochten door Zoetermeer

U bent hier: home › Historische tochten door Zoetermeer
Wandelend, fietsend of per koets of boot door en rond Zoetermeer
 
Van april t/m oktober organiseert Gilde Stadsgidsen tochten in Zoetermeer. Rechts op deze pagina vindt u een overzicht en een uitgebreide informatiefolder.
Trek de wandelschoenen aan en wandel met ons een oude of nieuwe route. Pomp de banden op en geniet van een mooie fietstocht, met een verhaal van de gids.
Boek een koetstocht en neem een suikerklontje mee voor het paard! Laat u langs oude wegen voeren of bekijk het oude dorp van Zoetermeer al rijdend eens vanaf een ander standpunt.
Trek een windjack aan, als dat nodig is voor de temperatuur op de vaardag, en luister naar het verhaal van de gids als we een gedeelte van de route varen die destijds door de Geuzen is gevolgd om de Spanjaarden weg te jagen bij Leiden en om de uitgehongerde bevolking van de stad te voorzien van haring en wittebrood.

Een tocht vindt plaats op woensdag of zaterdag en duurt circa twee uur. Het startpunt van een wandeling of fietstocht is Dorpsstraat 132 bij het Historisch Genootschap Oud Soetermeer.
De koetstocht ‘De Pioniersroute’ vertrekt vanaf Hotel-Restaurant De Sniep, Broekwegschouw 207. De koetstocht ‘De Wilsveenroute’ vertrekt vanaf stalhouderij Hanemaaijer, Voorweg 172.
De vaartochten vertrekken vanaf kaasboerderij Van Veen, Weipoortseweg 72a, Zoeterwoude – Dorp.

Aanmelding: stadsgidsenzoetermeer@gmail.com.

De kosten voor deelname bedragen per persoon:
wandeling of fietstocht € 5,00; koets- en vaartocht € 15,00 inclusief een kopje koffie/thee.

De kosten voor koets- en vaartochten moeten vooraf worden voldaan via bankrekeningnummer NL40INGB0009131656 St. Vrijwilligerscentrale Zoetermeer – Stadsgidsen onder vermelding van de tocht en datum.

 
 

Documenten

folder_gilde_stadsgidsen_2019.pdfFolder Gilde Stadsgidsen

Size: 690.6 Kb
Download