• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Bibliotheek en archieven

U bent hier: home › Bibliotheek en archieven
Zoeken in de titels in de bibliotheek
Term:*
Veld:
 Het Historisch Genootschap Oud Soetermeer beschikt over een uitgebreide bibliotheek met literatuur en informatie over de geschiedenis in het algemeen en die van Zoetermeer in het bijzonder. De boeken worden in principe niet uitgeleend maar zijn tijdens openingstijden in te zien in Dorpsstraat 132 te Zoetermeer. Publicaties die Oud Soetermeer zelf heeft uitgegeven, zijn vaak nog te koop! De belangrijkste overzichtswerken (zie Documenten rechts) geven een goed inzicht in de publicaties over Zoetermeerse geschiedenis.
Daarnaast hebben wij tientallen oorspronkelijke archieven van Zoetermeerse verenigingen, personen en bedrijven, zoals bijvoorbeeld Zephyr Koel- en luchttechniek, de families Kentgens en Bos en de IJsvereniging. De documenten zijn door ons geordend en beschreven en opgeslagen in het Stadsarchief Zoetermeer. De beschrijvingen zijn hiernaast opgenomen. In het Stadsarchief berusten natuurljk nog veel meer archieven dan alleen die door Oud Soetermeer verworven zijn. Inzage kan door middel van een afspraak bij het Stadsarchief.
 
 

Bibliotheek en archieven

Documenten

bibliografie_ztm_overzichtswerken_2017.xlsoverzichtswerken
overzichtswerken
Size: 59 Kb
Download