Oud Soetermeer 75 jaar 1949 - 2024

Omdat we in 2024 75 jaar bestaan vieren we het hele jaar feest!

Activiteiten in het jubileumjaar

In 2024 bestaan we 75 jaar! We willen dit niet zomaar voorbij laten gaan en zullen gedurende het jubileumjaar, door een aantal specifieke activiteiten, aandacht schenken aan dit jubileum.

We willen zeker in het jubileumjaar nog meer naar buiten treden en op die manier laten zien en ervaren wat we zijn en kunnen betekenen voor de inwoners van Zoetermeer! Dat wordt gedaan met een aantal specifieke exposities in het verenigingsgebouw maar ook met een presentatie van de canon van de geschiedenis van Zoetermeer, inclusief de twaalf mooiste verhalen voor kinderen hieruit. Voor de actieve vrijwilligers en sponsors van het HGOS wordt een extra feestelijke bijeenkomst georganiseerd waarin het eerste exemplaar van het fotoboekje ‘Zelfde plaats, andere tijd’ zal worden uitgereikt. Dit geschenk zal daarna bij alle leden worden bezorgd. Zoals elk jaar organiseren we samen met de gemeente de Open Monumentendag en het Historisch Festival Zoetermeer.

Op 12 januari 2024 wordt de eerste expositie “Er is er een jarig, Hoera!“, officieel geopend door de burgemeester van Zoetermeer . De leden van het HGOS die op zaterdag 13 januari 2024 de Nieuwjaarsreceptie in D 132 bezoeken, kunnen dan direct genieten van de expositie die tot medio april 2024 blijft staan. In de maanden juni-augustus 2024 staat de expositie “Cool en gaaf!” geprogrammeerd. Na het grote succes van de expositie over de jaren 1960, “The Young Ones” in 2018/19, staan nu de jaren ‘70-‘80 van de vorige eeuw in de schijnwerpers!

Met de resultaten van een fotowedstrijd waarvoor tot 1 oktober 2024 kan worden ingeleverd, sluiten we het jaar af. (bij de Downloads op deze pagina staat het reglement)