Historisch Genootschap Genealogie

Voor genealogisch onderzoek naar Zoetermeerse en Zegwaartse families kunt u bij ons terecht, zowel online als in ons verenigingsgebouw.

Hulp bij genealogie

De Genealogische Werkgroep Zoetermeer beheert een database waarin de resultaten van onderzoek van tientallen jaren zijn gebundeld. Het is technisch en vanwege privacy (nog) niet mogelijk de database online te raadplegen maar u bent van harte welkom in ons verenigingsgebouw. Daar hebben we ook een genealogische bibliotheek.

Wij kunnen u helpen
Komt u met uw genealogisch onderzoek in Zoetermeer of Zegwaart uit, dan bieden wij u de volgende mogelijkheden:

Persoonlijk contact

  • Iedereen is welkom op onze inloopavonden, de toegang is vrij en de koffie staat klaar! In een gemoedelijke sfeer kunnen we u helpen bij familie-onderzoek. U kunt snuffelen in de bibliotheek, u kunt zoeken in de genealogische database, in de collectie familie-advertenties en u kunt ervaringen uitwisselen met mede-onderzoekers.
  • Genealogische vragen m.b.t. Zoetermeer of Zegwaart kunt u per e-mail sturen naar gwz@oudsoetermeer.nl.

Internet

In samenwerking met het Stadsarchief Zoetermeer is een groot aantal bronnen m.b.t. Zoetermeer-Zegwaart digitaal bewerkt en deze kunnen ook online geraadpleegd worden: ga naar de Zoekpagina.

U kunt ons helpen

  • Als u bij uw onderzoek elders stuit op gegevens over Zoetermeer of Zegwaart dan stellen wij het zeer op prijs als u deze aan ons wilt doorgeven.
  • Ook hebben we interesse in familiedrukwerk (geboorte-, trouw- en overlijdenskaarten) en portretten van Zoetermeerders.