Tentoonstelling Verzet en vrijheid

Aspecten van de Tweede Wereldoorlog in Zoetermeer

Zoals schrijver Remco Campert het verwoordde: “Verzet begint niet met grote woorden maar met kleine daden”. Dat is op heel veel plaatsen in Nederland gebeurd. Ook in Zoetermeer.
Eind april is in Dorpsstraat 132 de tentoonstelling geopend “Verzet en Vrijheid”. In deze expositie maken wij zichtbaar het verzet tijdens de Duitse bezetting in Zoetermeer, de dramatisch verlopen 5de mei 1945 in Zoetermeer en het verademende vrijheidsgevoel van de Zoetermeerders na de bevrijding. Wij laten ook zien dat Zoetermeerse inwoners op allerlei manieren en veelal met gevaar voor het eigen leven daden van verzet pleegden tegen de Duitse bezetters. Onze tentoonstelling blikt terug wat er toen door velen gedaan is om onze vrijheid terug te krijgen. Daar staan wij bij stil in woord en beeld, misschien ook in stilte met de vraag “wat zou ik doen?”
Loop binnen tot 1 juli op maandagavond of woensdag- of zaterdagmiddag om de expositie te bekijken. Het boek over de oorlog in Zoetermeer, “Dorp in Oorlog” uit 2000 is nog beperkt verkrijgbaar voor € 13,50, in ons pand of via Webwinkel (oudsoetermeer.nl)

Naar overzicht