Open Monumentendag 8 september

25 locaties om te bezoeken en te beleven!

Wethouder Willeke Mertens opende de Open Monumentendag met als thema Levend erfgoed op zaterdag 9 september om 10.00 uur bij de watertoren, Derde Stationsstraat 369. Zij onthulde daar een historisch informatiebord over de watertoren.

Door aandacht te besteden aan levend erfgoed doen locaties en organisaties mee die anders niet mee zouden doen. Gymnastiekvereniging Pro Patria organiseert in Gymworld een open dag met demonstraties en proeflessen en vertelt over de geschiedenis van de vereniging. Muziektheatergezelschap Cantiamo treedt op in de Oude Kerk en het Zoetermeers Mannenkoor in de Nicolaaskerk. Ook de bigband Kunst en Vriendschap is van de partij in de Dorpsstraat.
Dit jaar doen er maar liefst 25 locaties mee. Alle locaties zijn geopend op 9 september. Enkele locaties zijn ook geopend op 10 september. Nieuwe deelnemers zijn de Pelgrimshoeve, boerderij Rozenburg en tuinvereniging Hoeve Meerzicht. De fietsroute voert dit jaar langs de vier begraafplaatsen in Zoetermeer.

De ontwikkeling van de New Town Zoetermeer krijgt aandacht, nu met de tentoonstelling ‘Zoetermeer: ontwikkeling door experiment’. Er is ook aandacht voor bedrijven die in Zoetermeer zijn gevestigd of zijn geweest met de tentoonstelling ‘Bedrijvig Zoetermeer’. Deze tentoonstelling, in Dorpsstraat 132, wordt op 9 september om 13.00 uur geopend door wethouder Jan Iedema.    

Het programmaboekje is gratis verkrijgbaar bij boekhandel De Kler in het Stadshart, in het StadhuisForum en bij HGOS, Dorpsstraat 132.Tijdens Open Monumentendag is het boekje ook te krijgen  bij de deelnemende locaties.

De meest recente informatie vindt u op www.openmonumentendag.nl/zoetermeer en op www.facebook.com/OMDZoetermeer.

Naar overzicht