Ontdek Zoetermeer Wandelend, fietsend of per koets of boot

Van mei t/m september organiseert het Gilde Stadsgidsen tochten in Zoetermeer.  Tochten zijn op woensdag of zaterdag en duren ongeveer 2 uur. 

Van mei t/m september organiseert het Gilde Stadsgidsen tochten in Zoetermeer.  Kijk in de agenda voor een overzicht. Gilde Stadsgidsen heeft een kwartet aan mogelijkheden. Tochten zijn op woensdag of zaterdag en duren ongeveer 2 uur. Kiest u maar! Wat let u? Trek de wandelschoenen aan en wandel met ons een oude of nieuwe route. Pomp de banden op en geniet van een  mooie fietstocht, met  een verhaal van de gids.

Boek een koetstocht ( alleen op aanvraag ) en neem een suikerklontje mee voor het paard! Laat u langs oude wegen voeren of bekijk het oude dorp van Zoetermeer al rijdend eens vanaf een ander standpunt.

Trek indien nodig een windjack aan, en ga mee op één van onze boottochten. Luister naar het verhaal van de gids als we een gedeelte van de route varen die destijds door de Geuzen is gevolgd om de Spanjaarden weg te jagen bij Leiden en om de uitgehongerde bevolking van de stad te voorzien van haring en wittebrood.

Voor alle activiteiten is vooraf reserveren (en betalen) verplicht. Mocht door onvoorziene omstandigheden de tocht niet door gaan, dan wordt het door u betaalde inschrijfgeld terug gestort.

Indien u een tocht op een door u gewenste dag en tijd wilt houden, voor uw gezelschap, dan is dat mogelijk. Neem hiervoor contact op met de coördinator van de stadsgidsen;  stadsgidsen@gildezoetermeer.nl